AS Roma zet volgende stap naar bouw nieuw stadion

Jw
30 mei 2016, 17:26

AS Roma heeft een grote stap gezet in de wens om een nieuw stadion te bouwen. De Romeinse topclub leverde vandaag het definitieve projectplan in voor de bouw van de nieuwe thuishaven, die Stadio della Roma gaat heten en plaats zal bieden aan ruim 52.000 supporters.

Het project is officieel ingediend bij de gemeente Rome en de plaatselijke autoriteiten. Zij moeten nu bepalen of het plan, dat bestaat uit liefst 50.000 pagina's, voldoet aan alle criteria. AS Roma werd de laatste jaren geteisterd door flinke tegenvallers, waardoor de plannen flinke vertraging hebben opgelopen. Wanneer de nummer drie van de Serie A het stadion in gebruik gaat nemen, is nog onbekend.

Met het nieuwe stadion wordt AS Roma gescheiden van rivaal SS Lazio. Beide clubs werken nu nog de wedstrijden af in het Stadio Olimpico. "Dit is een erg grote stap voor Stadio della Roma. Voor de club, de fans, de stad en het land is het van groot belang in zowel economisch als sociaal opzicht dat dit doorgaat. Er zat ontzettend veel werk in het afronden van het dossier en we kijken uit naar het moment waarop we daadwerkelijk kunnen gaan bouwen", laat voorzitter Jim Pallotta weten in een statement.

De club van Nederlander Kevin Strootman weet uiterlijk over een half jaar of het plan definitief wordt goedgekeurd.

Bekijk hieronder een virtuele impressie van het stadion:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen