Milik baalt nog steeds: "Hij had me moeten laten staan"

1 juni 2016, 07:44

Arek Milik heeft nog steeds de pest in het mislopen van de landstitel met Ajax, dat op de slotdag dankzij een 1-1 gelijkspel bij De Graafschap geen kampioen werd. De 22-jarige spits, die deze zomer met Polen naar het EK 2016 gaat en vanavond (woensdag) tegen Oranje speelt, heeft ook nog een zure smaak in de mond van andere zaken in het afgelopen seizoen. Hij vindt dat hij te weinig vertrouwen kreeg van coach Frank de Boer en baalt nog steeds van het feit dat hij in het kampioensduel gewisseld werd.

Bij Polen voelt Milik het vertrouwen van de trainer, maar in Amsterdam was dat wel anders. "Voor een spits is het vertrouwen van de coach broodnodig. Bij Ajax wist ik nooit waar ik aan toe was", stelt de goaltjesdief in De Telegraaf. "Zelfs toen ik in de laatste tien wedstrijden twaalf keer scoorde, wist ik niet of ik het volgende duel van de eerste tot de laatste minuut zou spelen."

Milik wil de 1-1 tegen De Graafschap zo snel mogelijk vergeten en kan het EK hiervoor gebruiken. "Het kampioenschap mislopen, was verbijsterend. Na een week pijn lijden op vakantie, kon ik me gelukkig op een nieuw doel focussen, het EK", aldus de Pool, die de wedstrijd niet vol mocht maken op De Vijverberg. "Ik ben een aanvaller en Frank de Boer had me moeten laten staan. Zelfs als ik slecht speel, kan ik scoren. Ik had dit seizoen niet voor niks al 21 doelpunten voor Ajax gemaakt", aldus Milik.

"Na de wissel wilde ik gelijk naar de kleedkamer, maar ik kon mijn ploeggenoten niet in de steek laten. Waarom koos hij voor Mike van der Hoorn en Anwar El Ghazi? Dat zijn geen spitsen. Ik had echt het idee dat ik mijn ploeg kon helpen", gaat Milik verder. "Of het ook was gelukt, weet ik niet. Maar in mijn hoofd maakte ik wel honderd keer de winnende treffer tegen De Graafschap. Juist bij 0-0 of 1-1, als ik niet goed speel, krijg ik iets over me dat ik een wedstrijd moet beslissen. Dan ben ik op mijn best."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen