Twente liet na 'reddingsboei' Renato Sanches aan te trekken

14 juni 2016, 09:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De huidige problematiek van FC Twente had zomaar van een hele andere orde kunnen zijn als de club drie jaar geleden een andere keuze had gemaakt tijdens een vergadering. Twente kon namelijk Renato Sanches inlijven voor een zeer schappelijk bedrag, maar liet het toptalent lopen. Onlangs verkaste de Portugees international voor 35 miljoen euro naar Bayern München.

Michel Jansen en Roy Beukenkamp zagen Sanches spelen op een vierlandentoernooi in Portugal. "Wat een speler. Maar daar hoef je ons echt geen veren voor in de kont te steken, want zelfs Jules de Corte kon zien dat die jongen geweldig kon voetballen", aldus Jansen in TC Tubantia. "Als de club toen 'ja' had gezegd, dan hadden we hem gehad."

Evert Bleuming, destijds hoofd scouting van Twente, verklaart waarom. "Wij kenden zijn zaakwaarnemer goed. Van hem kregen we te horen dat we Sanches en Miquel Pinto samen konden ophalen voor 250.000 euro. Sanches speelde voor Benfica en die club heeft zoveel goede spelers dat ze af en toe nog wel eens vergeten een talentje een contract te geven. Benfica geeft nou eenmaal liever 10 miljoen uit aan Ola John, dan dat ze investeren in eigen talent."

Maar op een vergadering werd besloten om Sanches niet naar Enschede te halen. "Ze vonden Sanchez het geld niet waard. Technisch-manager Cees Lok vond dat we voor de positie van Sanches al genoeg spelers in huis hadden. Hij vond Pinto als linkermiddenvelder een stuk interessanter. Pinto is ook naar Twente gekomen en speelt er nog steeds."

Jansen: "Ik weet nog dat Roy Beukenkamp en ik voor de grap zeiden dat wij wel 125.000 per persoon op tafel wilden leggen, als we dat geld tenminste hadden. Als je die jongen had zien spelen, dan wist je dat hij zonder grote blessures en mentale problemen de top zou halen. Je weet nooit hoe het was gelopen, maar misschien was hij nu wel onze reddingsboei geweest."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen