Vd Vegt: "Maas staat voor aanvallend voetbal"

17 juni 2016, 11:17

SC Cambuur had meteen een goed gevoel toen het in gesprek ging met Rob Maas. De 46-jarige oefenmeester werd vrijdag als nieuwe hoofdcoach van de Friese degradant aangesteld. Maas tekende in Leeuwarden een contract voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar.

"De functie van hoofdtrainer is bij een voetbalclub één van de belangrijkste schakels in het geheel. Wij zijn dan ook zeer zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Hierbij hebben we veel gesprekken met verschillende mensen gevoerd. Bij Rob hadden we meteen een goed gevoel en dit komt met name door de energieke, aanvallende manier van voetballen waar hij voor staat", zegt technisch directeur Henry van der Vegt op de clubwebsite. "Dat type voetbal zit hier bij SC Cambuur in het DNA. We hebben alle vertrouwen dat we er met Rob aan het roer een fantastisch seizoen van gaan maken."

Maas vertrok ruim een maand geleden bij Vitesse. Daar werd hij in januari van dit jaar aangesteld als opvolger van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz, maar goede resultaten bleven onder zijn leiding uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen