Cambuur strikt N'Toko, Den Bosch pikt Schet op

22 juni 2016, 11:59

Daags na de aankondiging van de komst van Gino Bosz heeft SC Cambuur andermaal een aanwinst gepresenteerd. Zoals verwacht maakt verdediger Chiro N'Toko ook de overstap naar Leeuwarden. De 28-jarige Congolees, die ook over de Belgische nationaliteit beschikt, is afkomstig van FC Eindhoven. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij Cambuur, dat De Graafschap afgetroefd heeft in de strijd om de defensieve kracht.

Na het Belgische Seraing RUL, AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, het Engelse Barnet FC en drie seizoenen Eindhoven belandt N'Toko dus bij Cambuur. "Chiro heeft zich de afgelopen jaren bewezen als één van de beste verdedigers van de Jupiler League. Hij heeft veel duelkracht, kan leiding geven en beschikt over een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Deze eigenschappen maken dat hij goed bij onze club past en we blij zijn dat hij voor ons heeft gekozen", zegt technisch directeur Henry van der Vegt op de Cambuur-website.

Schet naar Den Bosch

Ondertussen heeft FC Den Bosch ook versterking gevonden. Damiano Schet heeft zich voor één seizoen verbonden aan de Brabantse Jupiler League-club, met een optie voor nog een seizoen. De linksbuiten komt over van FC Oss en speelde in het verleden ook voor RKC Waalwijk, SC Cambuur, SC Telstar en het Cypriotische AEK Larnaca.

"We zijn blij dat hij de selectie per heden komt versterken", aldus Den Bosch-directeur Edward van Wonderen. "Damiano Schet is een creatieve, doelgerichte vleugelaanvaller met veel dreiging. Hij heeft een sterke voorzet en actie in huis en is in staat om een doelpunt te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen