Henk de Jong in andere functie terug bij Groningen

24 juni 2016, 11:33

Henk de Jong staat voor een comeback bij FC Groningen. Het icoon van SC Cambuur gaat aan de slag als commercieel medewerker bij de club uit de Martinistad, waar hij in het verleden werkzaam was als trainer van de beloftenploeg. Per 1 augustus meldt De Jong zich in het Noordlease Stadion. "Een bewuste keuze om me breder te oriënteren in de voetballerij."

Hoewel de stap van De Jong enigszins opvallend te noemen is, geldt dat ook voor de totstandkoming van de hernieuwde samenwerking. Via zijn buurman, manager Bob Sikkenk van FC Groningen Media, kwam het contact met de club weer tot leven. "Een maand geleden heb ik het eerste gesprek gevoerd bij FC Groningen en meteen was weer het warme gevoel bij de club en de collega's. Op de weg terug heb ik in de auto meteen aan mijn vrouw verteld, dat ik weer voor FC Groningen zou gaan werken."

De oud-coach van onder meer Sneek, Jong FC Groningen (2005-2007), Harkemase Boys en SC Cambuur wordt dus geen trainer. "Ik ga aan de slag als commercieel medewerker. Aan de ene kant om voor FC Groningen Media sponsors en adverteerders binnen te halen en aan de andere kant krijg ik een functie als gastheer rondom de wedstrijden van het  eerste elftal", aldus De Jong,

"Er waren diverse opties om als trainer aan de slag te gaan, maar ik heb bewust gekozen voor iets anders", stelt De Jong. "In eerste instantie voor één jaar, maar met de intentie om het langere tijd te doen. Ik heb er heel veel zin in om ingaande het nieuwe seizoen weer voor FC Groningen te beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen