Ajax blameert zichzelf tegen amateurs van AFC: 2-2

12 juli 2016, 20:59

Ajax heeft dinsdagavond een modderfiguur geslagen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de amateurs van AFC. De Amsterdammers bleven tegen de ploeg uit de Tweede Divisie steken op een jammerlijk 2-2 gelijkspel, terwijl er vorige week ook al op teleurstellende wijze met 4-3 verloren werd van de Oostenrijkse tweedeklasser FC Liefering.

Coach Peter Bosz liet Ajax nog wel op volle oorlogssterkte aantreden. Hij stelde Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks, Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra en Amin Younes op. De Colombiaanse zomeraanwinst Cassierra maakte zijn eerste 45 speelminuten bij Ajax, maar kon niet voorkomen dat het oefenduel met AFC uitliep op een blamage. Bij rust was de stand al 1-0 voor AFC, door toedoen van Koen Bosma.

Ajax, dat zonder de aan zijn schouder geblesseerde Davy Klaassen speelde, kwam in de tweede helft op gelijke hoogte dankzij een fraaie vrije trap van Lasse Schöne in de 55ste minuut. Lang duurde de opluchting niet, aangezien Matthijs Jesse AFC na een foutje van Nick Viergever meteen weer op 2-1 schoot. Invaller Robert Muric bepaalde de einstand tien minuten voor tijd op 2-2.

Komende dinsdag krijgt Bosz tegen AA Gent zijn derde kans om zijn eerste zege met Ajax te boeken. De Amsterdammers openen het nieuwe eredivisieseizoen op zondag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen promovendus Sparta Rotterdam.

[photo,99164,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen