Balotelli moet carrière elders weer tot leven wekken

13 juli 2016, 00:00

Jürgen Klopp heeft Mario Balotelli laten weten dat er op dit moment geen toekomst voor hem weggelegd is bij Liverpool. De Duitse manager denkt dat de excentrieke Italiaan er goed aan doet om zijn carrière bij een andere club nieuw leven in te blazen.

Balotteli heeft in een openhartig gesprek met Klopp te horen gekregen dat hij niet voorkomt in de plannen van de oefenmeester. Vorig seizoen was Balotelli op huurbasis actief voor AC Milan, waar hij allerminst kon overtuigen. De aanvaller bleef veel moeite houden om zijn oude niveau te halen en dat heeft men bij Liverpool ook gezien.

"Ik heb veel over Mario gehoord sinds ik hier kwam", zegt Klopp tegen de Liverpool Echo. "Hij is weer teruggekomen en ik vind hem een goede jongen. Alles gaat goed, er zijn geen problemen. We doen er alles aan om hem weer fit te krijgen, zolang hij hier is", aldus de Duitser. "Maar het is geen ideale situatie voor hem en daar heb ik met hem over gesproken. Hij zit niet in de fase in zijn carrière waarin hij met vier of vijf anderen voor twee posities moet concurreren."

Balotelli staat nog één jaar onder contract bij Liverpool, dat hem in de zomer van 2014 voor 20 miljoen euro overnam van Milan. De 25-jarige spits maakte slechts vier goals in 28 optredens voor The Reds, terwijl hij meer dan een ton per week verdient. Bij Liverpool zou hij dit seizoen moeten concurreren met Daniel Sturridge, Divock Origi, Danny Ings, Roberto Firmino en de aanwinst Sadio Mané.

"We willen dat Mario weer de oude wordt. Het talent is aanwezig, daar is geen twijfel over mogelijk. Op training is het op sommige vlakken wereldklasse bij hem", aldus Klopp. "Maar er moet een oplossing gevonden worden voor zijn situatie. Er moet een club komen die de nieuwe Mario Balotelli wil verwelkomen. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen