Lillestrom meldt akkoord met AZ over transfer Friday

14 juli 2016, 12:10

De transfer van Fred Friday naar AZ is rond. Lillestrom SK, de huidige club van de aanvaller, meldt via Twitter dat het met de Alkmaarders overeenstemming heeft bereikt over de transfersom. Als de medische keuring van Friday zonder problemen verloopt, kan de overstap worden afgerond.

Friday moet in Alkmaar het gat opvullen dat is ontstaan door het vertrek van clubtopscorer Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur. De 21-jarige Nigeriaan scoorde dit jaar acht keer in veertien competitieduels voor Lillestrom. Hij kreeg eerder deze week een rondleiding in Alkmaar en zette vervolgens zijn zinnen op een overstap naar de club. "Qua salaris en persoonlijke wensen zijn we er al uit met AZ. Fred heeft zijn keuze al gemaakt. Hij is dinsdag hartelijk ontvangen bij de club en heeft daar een heel goed gevoel aan overgehouden. Het stadion, de trainingsfaciliteiten, de stad en de mensen op de club hebben een prima indruk op hem gemaakt", liet Atta Aneke, de zaakwaarnemer van de Afrikaan, weten aan Voetbal International.

Imoh Fred Friday, zoals de spits voluit heet, speelde al sinds 2013 voor Lillestrom. Met name in 2015 was de 1.87 meter lange Nigeriaan op dreef, in 29 officiële wedstrijden scoorde hij toen zeventien keer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen