EK vrouwenvoetbal van 2017 live te zien bij NOS

14 juli 2016, 12:20

Het vrouwenvoetbal in Nederland krijgt opnieuw een impuls. De NOS heeft de uitzendrechten voor het Europees kampioenschap van 2017, dat in eigen land gehouden wordt, bemachtigd. Het gaat onder meer de openingswedstrijd, de finale en alle wedstrijden van het Nederland elftal live op tv uitzenden.

De NOS meldt dat 'circa een derde' van alle 31 EK-wedstrijden live op televisie te zien zullen zijn. Alle overige duels zijn sowieso rechtstreeks te volgen via andere kanalen van de NOS, waaronder de website.

Hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport vindt het niet meer dan logisch dat zijn omroep veel aandacht gaat besteden aan de Europese titelstrijd voor vrouwen: "Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en dus is het mooi dat er nu een toernooi in eigen land komt dat wij kunnen uitzenden. We waren erbij toen Oranje in 2009 voor het eerst aan een EK meedeed. We waren erbij toen Nederland vorig jaar debuteerde op het WK en volgend jaar zijn we er dus weer bij. De prestaties worden beter, het toernooi is in eigen land en dus is het logisch dat wij meer zullen uitzenden dan voorheen. De vrouwen dwingen dat af", zegt hij op NOS.nl.

Het EK, dat zestien deelnemers telt, duurt van 16 juli tot en met 6 augustus. De openingswedstrijd wordt gespeeld in Utrecht, de Grolsch Veste in Enschede is het decor van de finale. De andere speelsteden zijn Breda, Tilburg, Rotterdam, Doetinchem en Deventer. In Rotterdam wordt het stadion van Sparta gebruikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen