Cocu looft concurrentie: "Topdrie strijdt om titel"

16 juli 2016, 09:17

De titelstrijd van het afgelopen seizoen in de Eredivisie ging tussen PSV en Ajax, met Feyenoord op ruime afstand op de derde plaats. Phillip Cocu verwacht dat de Rotterdammers zich komend seizoen wel nadrukkelijk zullen melden in de strijd om het kampioenschap, omdat zij zich volgens de coach van PSV goed hebben versterkt.

"'Ik denk dat zij stappen omhoog aan het zetten zijn met hun team. Ik verwacht wel weer dat de topdrie gaat strijden om het kampioenschap", zegt Cocu tegen Voetbal International. "Feyenoord heeft wat gerichte aankopen gedaan en misschien een wat rustiger voorbereiding dan vorig jaar. Ik denk dat het gat kleiner gaat worden. Zij nemen de ervaring van het afgelopen seizoen mee."

De coach vindt het lastig om te zeggen wat hij van Ajax verwacht, aangezien daar in de persoon van Peter Bosz een nieuwe trainer voor de groep staat. "Een andere coach betekent andere opvattingen. Ik weet ook niet hoe ik dat moet inschatten. Ik ken Peter Bosz als coach, ik weet hoe hij bij Vitesse heeft gewerkt. Ik neem aan dat hij zijn filosofie ook bij Ajax gaat toepassen. Er verandert daar wat in de selectie, ze hebben wat meer aankopen gedaan."

Feyenoord versterkte zich deze zomer met Brad Jones en Nicolai Jørgensen, terwijl Ajax Mateo Casierra, Davinson Sánchez Mina en Heiko Westermann heeft aangetrokken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen