FC Groningen en Sparta spelen doelpuntrijk gelijk

16 juli 2016, 17:38   Bijgewerkt: 16 juli 2016, 23:57

FC Groningen en Sparta Rotterdam hebben zaterdagmiddag doelpuntrijk gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd. In Hoogeveen nam de promovendus al vroeg een 0-2 voorsprong, maar uiteindelijk stond er bij het laatste fluitsignaal een 3-3 eindstand op de borden.

Sparta stond dankzij goals van Roland Bergkamp en Paco van Moorsel na 24 minuten verrassend met 0-2 voor. Na rust deed Groningen via Kasper Larsen wat terug, waarna Thomas Verhaar direct na de tegentreffer de 1-3 scoorde. Twee minuten daarna was Groningen weer trefzeker, via een rake vrije trap van Yoel van Nieff. Danny Hoesen bepaalde de eindstand een kwartier later op 3-3. Hij benutte een strafschop.

Groningen begint de Eredivisie op 7 augustus thuis tegen Feyenoord, Sparta speelt die dag op eigen veld tegen Ajax.