NEC blameert zich tegen Achilles'29, Gladon blijft scoren

19 juli 2016, 21:06

De supporters van Jupiler League-club Achilles'29 hebben een goede dinsdagavond achter de rug. Zij zagen hun ploeg in een vriendschappelijk duel winnen van buurman NEC Nijmegen. De Eredivisie-club werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

NEC kreeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen tegen de formatie uit Groesbeek, maar liet een strafschop onbenut. Kursad Surmeli zette Achilles op voorsprong, waarna Mart Ramerink met een tweede gele kaart moest vertrekken. Ook met tien man wist Achilles de voorsprong te behouden en zelfs uit te breiden.

In de slotfase kroonde Nick Versteegen zich tot man van de wedstrijd. In korte tijd kwam hij maar liefst drie keer tot scoren. Hij werd alleen onderbroken door een tegentreffer van NEC. Surmeli zorgde met de 5-1 voor het slotakkoord. NEC kwam met voornamelijk reservespelers voor de dag in Groesbeek.

Gladon

Heracles Almelo oefende dinsdagavond tegen het Duitse Lotte, dat eerder ook al tegenover FC Twente stond. Paul Gladon liet ook ditmaal zien een ideale vervanger te zijn van de naar AZ vertrokken Wout Weghorst. De aanvaller nam tijdens de 2-0 overwinning een doelpunt voor zijn rekening.

Overige vriendschappelijke duels

SC Cambuur – Almere City 0-3

Fortuna Sittard – Fleetwood Town 0-0

Roda JC - Helmond Sport 1-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen