Officieel: Wijnaldum stapt over naar Liverpool

22 juli 2016, 20:20

Georginio Wijnaldum wordt definitief speler van Liverpool. De 25-jarige middenvelder heeft vrijdag een contract getekend bij de Engelse club. Wijnaldum wordt, naar verluidt voor 30 miljoen euro, overgenomen van Newcastle United. Met die club degradeerde hij afgelopen seizoen uit de Premier League.

"Ik ben heel verheugd met deze transfer, want Liverpool is een grote club met een rijke historie. Het is altijd mijn droom geweest om voor een grote club als Liverpool te spelen", zegt Wijnaldum op de officiële website van Liverpool. Hij kijkt uit naar de samenwerking met manager Jürgen Klopp. "Hij lijkt me een prettige man. Maar dat zeg ik van buitenaf, want ik weet nog niet hoe hij werkt. Ik vind het in elk geval geweldig om naar hem te kijken. Hij is een gepassioneerde trainer, ik vind het mooi hoe hij de wedstrijd beleeft. Met zijn passie brengt hij iets over op de groep, ik kijk er dus naar uit om met hem samen te werken."

Voor hoeveel jaar Wijnaldum heeft getekend bij Liverpool is niet bekendgemaakt. De club meldt alleen, zoals gebruikelijk, dat het om een verbintenis voor meerdere jaren gaat. De Oranje-international maakte afgelopen seizoen in 38 duels elf goals voor Newcastle. Die club nam hem in de zomer van 2015 over van PSV. Wijnaldum begon zijn loopbaan als profvoetballer bij Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen