Vitesse geeft het weg tegen Porto, AZ klopt Hertha BSC

23 juli 2016, 17:27   Bijgewerkt: 23 juli 2016, 17:36

Vitesse heeft zaterdagmiddag nagelaten om FC Porto, dat donderdag al verloor van PSV, een nieuwe nederlaag toe te dienen. De ploeg van Henk Fraser kwam in de eigen GelreDome nog wel op een 1-0 voorsprong, maar de Portugezen sleepten in de slotfase de zege uit het vuur: 1-2. Ondertussen was AZ, mede dankzij twee goals van Wout Weghorst, knap met 3-0 te sterk voor Hertha BSC.

Lewis Baker liet het thuispubliek in de eerste helft juichen, toen hij met een fraaie knal doelman Iker Casillas kansloos liet. Die treffer was de enige goal die er in de eerste helft viel. Het leek erop dat er ook in de tweede helft niet gescoord zou worden, maar Porto richtte zich in de slotfase nog op. Jesús Corona, oud-speler van FC Twente, was tien minuten voor tijd verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarna Andre Silva drie minuten later de 1-2 scoorde vanaf de penaltystip. Porto had de strafschop gekregen na een handsbal van Maikel van der Werff.

FC Groningen boekte vanmiddag een ruime 6-2 zege op FC Emmen, dat nog wel een 0-2 voorsprong had gegrepen. Voor De Trots van het Noorden waren Yoël van Nieff, Tom van Weert, Albert Rusnák, Jarchinio Antonia, Hedwiges Maduro en Jesper Drost trefzeker.