Frans Hoek weer aan de slag als keeperstrainer Oranje

6 augustus 2016, 13:50

De KNVB heeft zaterdag een oude bekende als nieuwe keepertrainer van het Nederlands elftal gepresenteerd. Frans Hoek is de opvolger van Arno van Zwam, die onlangs naar Dubai is vertrokken. De 59-jarige Hoek was al twee keer eerder keeperstrainer bij Oranje en heeft een contract getekend tot en met het WK van 2018.

Hoek, die onlangs nog met Louis van Gaal bij Manchester United werkte, stond in de periodes 2000-2001 en 2012-2014 ook al op de loonlijst bij de KNVB. "Frans is al jaren actief in de internationale top, een vakman op zijn gebied. Dat heeft hij ruim bewezen bij zijn eerdere periodes bij het Nederlands elftal en hij heeft natuurlijk bij grote clubs met de beste keepers gewerkt. Hij heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes op het WK in Brazilië", legt technisch directeur Hans van Breukelen uit. "En Frans heeft natuurlijk het vak keepen gedocumenteerd, met de keepersboeken die hij heeft geschreven over trainingsmethodes voor doelverdedigers. We zijn er heel blij mee dat hij onze staf komt versterken."

Hoek heeft zin in zijn nieuwe uitdaging, zo zegt hij op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb ook altijd contact onderhouden met Danny Blind. We gaan aan de slag nu, ik kan niet wachten tot we als team bij elkaar gaan komen. Het voortraject richting komende maand is erg belangrijk. Ik ben ook heel benieuwd hoe de keepers uit de zomerbreak en de start van de competitie zijn gekomen. Mijn handen jeuken om te gaan beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen