Fenerbahçe heet Dick Advocaat officieel welkom

17 augustus 2016, 14:01

De kogel is door de kerk. Dick Advocaat is woensdag officieel welkom geheten door Fenerbahçe. De 68-jarige oefenmeester is door de Turkse topclub aangesteld als opvolger van de ontslagen Vítor Pereira en tekent een contract voor één seizoen. De Hagenaar neemt zijn landgenoten Cor Pot en Mario Been mee als assistenten.

Pereira kreeg het met Fenerbahçe niet voor elkaar om zich te plaatsen voor de Champions League. Na een 2-1 zege in eigen huis verloor de Turkse grootmacht de return tegen AS Monaco in de derde voorronde van het prestigieuze toernooi met 3-1. Aan Advocaat nu de taak om zich met Fenerbahçe te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Komende donderdag is het Zwitserse Grasshoppers de tegenstander in de play-offs van het tweede toernooi van Europa. Advocaat zal dan op de bank debuteren.

Advocaat verraste afgelopen maandag, door abrupt weg te gaan bij het Nederlands elftal, waar hij slechts drie maanden lang assistent was van bondscoach Danny Blind. De coach uit Den Haag vierde in het verleden successen met onder meer PSV, Rangers en Zenit Sint-Petersburg en was tot twee keer toe bondscoach van Oranje (1992-1995 en 2002-2004).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen