Faber: "Heel zuur dat het dan alsnog 3-4 wordt"

21 augustus 2016, 15:43

Ernest Faber beleeft een beroerde start als trainer van FC Groningen. Na de pijnlijke nederlagen tegen Feyenoord (0-5) en Excelsior (2-0), liep ook de thuiswedstrijd tegen FC Twente uit op een deceptie. FC Groningen knokte zich terug van 0-3 naar 3-3, maar bleef toch met lege handen. In blessuretijd maakte invaller Jari Oosterwijk namelijk het beslissende vierde doelpunt voor de bezoekers.

"Dit resultaat is zeer teleurstellend voor ons", zegt Faber op de website van tegenstander FC Twente. De start van zijn ploeg was dramatisch, halverwege was de stand al 0-3. "We wilden heel graag een keer goed aan de wedstrijd beginnen en dat is helaas niet gelukt", constateert de coach. "We speelden zonder lef en overtuiging en moesten vervolgens heel veel energie steken in het wegwerken van de achterstand. Na rust lukte het om heel anders te spelen en kwamen we terug tot 3-3. Misschien moet je dan tevreden zijn met een punt, maar als je eenmaal op gelijke hoogte komt, wil je doorgaan. Dat het dan alsnog 3-4 wordt, is heel zuur."

Zijn collega René Hake was vanzelfsprekend een stuk vrolijker. "Hier zit een blije en opgeluchte trainer. Je weet dat uitduels tegen FC Groningen lastig zijn. Uiteindelijk gaan wij er met de zege vandoor, ik denk een verdiende overwinning. We maakten het onszelf moeilijk door Groningen terug te laten komen. We hadden kansen om uit te lopen naar vier of vijf doelpunten. Doordat dat niet gebeurt, blijft Groningen erin geloven. Na de 3-3 werd het even moeilijk, maar uiteindelijk gaan wij verdiend met de 3-4 overwinning aan de haal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen