Feyenoord ook te sterk voor Heracles in Almelo

21 augustus 2016, 18:51   Bijgewerkt: 21 augustus 2016, 19:01

Ook in zijn derde competitieduel heeft Feyenoord de volle buit gepakt. Op bezoek bij Heracles Almelo wonnen de Rotterdammers met een minimale marge: 0-1. Daardoor staat de Stadionclub na drie speelronden op een honderd procent score en incasseerde het nog geen enkel tegendoelpunt.

Feyenoord is los. Na een teleurstellend seizoen waarin de verwachtingen juist hoog waren, is het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst vlammend aan het nieuwe seizoen begonnen. Met een doelsaldo van 7-0 (tegen FC Groningen en FC Twente) had Het Legioen niets te klagen en leek de club klaar voor de titelstrijd met Ajax en PSV.

De vraag was of die lijn in Almelo kon worden doorgezet. Heracles bijt in eigen huis vaak flink van zich af, juist tegen goede ploegen. Met smaakmaker Illias Bel Hassani op het middenveld en de snelheid van Brahim Darri en Jaroslav Navratil zorgt het voor veel dreiging, zeker in de omschakeling. Daarbij moet Feyenoord het voorlopig stellen zonder Eljero Elia, dé man in vorm bij de Rotterdammers.

De overgekomen Steven Berghuis, zijn vervanger in de voorhoede, was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een onvergetelijk basisdebuut. Hij raakte de paal na een - zo leek het - mislukte voorzet. Ook Rick Karsdorp, die opvallend veel ballen zomaar inleverde, kon bijna toeslaan met een pegel. Maar de grootste kans voor rust ontstond aan de andere kant en kwam op naam van aanvoerder Thomas Bruns. Hij kopte voor open doel naast.

Degene die Feyenoord wél op een verdiende voorsprong zette, was Karim El Ahmadi. De controlerende middenvelder reageerde als eerste nadat de bal werd verlengd. El Ahmadi schoot vervolgens overtuigend en hard raak, hij gaf Bram Castro geen schijn van kans: 0-1.

Toch lukte het de bezoekers niet om door te drukken. Achterin gaf het weinig weg, met Eric Botteghin en Terence Kongolo als centrumduo, maar het creëerde na de openingstreffer zelf ook vrij weinig. Nicolai Jorgensen, die weer de voorkeur kreeg in de punt van de aanval boven Michiel Kramer, werd zelden in stelling gebracht.

Maar de goal van El Ahmadi bleek voldoende, Feyenoord pakt de volle negen punten uit de eerste drie wedstrijden. Heracles krijgt volgend weekend een herkansing tegen ADO Den Hag, terwijl Van Bronckhorst en zijn mannen Excelsior ontvangen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen