Cillessen: "Ik dacht eerst dat het een grap was"

26 augustus 2016, 08:18

Jasper Cillessen rondde donderdagmiddag zijn droomtransfer naar FC Barcelona af en beseft dat hij bij een van de grootste clubs van de wereld is terechtgekomen. Sterker nog: toen de Catalaanse topclub voor het eerst bij hem aanklopte, wist hij niet zeker of dat wel écht zo was.

"De eerste keer dat ik over de interesse van FC Barcelona werd gebeld, dacht ik dat het een grap was, omdat ik vorig seizoen niet top keepte en deze voorbereiding ook niet om over naar huis te schrijven was", zegt de zelfkritische Cillessen in De Telegraaf. "Nadat ik eerder door Alex Kroes was gebeld, kreeg ik mijn andere zaakwaarnemer Kees (Ploegsma junior, red.) aan de lijn. Hij stond in De Efteling. Als het in het Sprookjesbos was geweest, had ik hem niet geloofd. Maar het bleek serieus", aldus de 27-jarige goalie.

Toch kan Cillessen wel begrijpen dat Barça bij hem uitgekomen is. "Ik denk dat de WK-wedstrijd tegen Spanje wel heeft meegespeeld in de keuze voor mij. En daarvoor wonnen we in de Champions League van FC Barcelona. Dat zijn allemaal dingen die helpen."

Cillessen tekent een vijfjarig contract bij Barça, dat een afkoopsom van 60 miljoen euro in de verbintenis heeft opgenomen. De Catalanen heten de doelman van Oranje vandaag (vrijdag) officieel welkom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen