Dortmund en Wolfsburg openen sterk, Schalke 04 niet

27 augustus 2016, 17:42

In navolging van Bayern München (6-0 tegen Werder Bremen) zijn ook Borussia Dortmund en het VfL Wolfsburg met een overwinning gestart aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. Dortmund won met 2-1 van FSV Mainz 05, Wolfsburg pakte drie punten bij FC Augsburg (0-2). Schalke 04 is in de openingsronde tegen een nederlaag tegen Eintracht Frankfurt aangelopen.

Waar Robert Lewandowski meteen weer een hattrick aantekende bij Bayern, was ook de topschutter van Dortmund meteen weer op dreef bij de start van de nieuwe jaargang. Pierre-Emerick Aubameyang was op dreef in de opener tegen Mainz, die door de international van Gabon met 2-1 gewonnen werd. Op aangeven van zomeraanwinst André Schürrle tekende hij na een kwartier voor de 1-0, vlak voor tijd maakte hij er vanaf elf meter 2-0 van. De aansluitingstreffer van Yoshinori Muto was slechts voor de statistieken.

VfL Wolfsburg wist in tegenstelling tot Schalke 04 wel de verwachtingen waar te maken in haar eerste wedstrijd. Met Jeffrey Bruma en Bas Dost aan de aftrap wisten Die Wölfe met 0-2 bij het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh te winnen. Dost was aangever bij de 0-1 van Daniel Didavi in de eerste helft, Ricardo Rodríguez stelde in de slotfase de winst veilig: 0-2.

1.FC Köln won haar eerste duel met 2-0 van Darmstadt, terwijl Hamburger SV opende met een 1-1 remise tegen Ingolstadt. Filip Kostic debuteerde bij HSV.

[photo,100356,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen