Kieft fileert Van Basten en Advocaat: "Van voetstuk gevallen"

3 september 2016, 09:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Geen goed woord heeft Wim Kieft over voor de keuze van Marco van Basten en Dick Advocaat om hun contract bij Oranje in te leveren om aan de slag te kunnen bij respectievelijk de FIFA en Fenerbahçe. De televisieanalyticus stelt dat het beide voetbalpersoonlijkheden ontbreekt aan loyaliteit.

"We kunnen stellen dat sommige grote voetbalpersoonlijkheden van hun voetstuk zijn gevallen. Zoals Marco van Basten, die zomaar tussentijds opstapt als assistent-bondscoach", schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Als je enig verantwoordelijkheidsbesef hebt, blijf je juist nu de mensen trouw die hun onvoorwaardelijke vertrouwen in jouw hebben gesteld."

Kieft ziet met lede ogen aan dat het momenteel een ware exodus is bij de Nederlandse voetbalbond. "Het kan allemaal bij de KNVB, waar op alle gebieden een totaal gebrek aan sterk leiderschap is. Dat biedt iemand als Dick Advocaat de ruimte voor mooipraterij, maar die man heeft al z'n geloofwaardigheid verloren. Hij ging het voetbal iets teruggeven omdat het hem zo veel had geboden en vervolgens breekt hij al z'n beloftes voor geld zoals hij eerder deed in België en Australië. Dick is gewoon onbetrouwbaar en voelt evenals Van Basten geen enkele verantwoordelijkheid naar de mensen, die hem hebben aangesteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen