Groningen 'heeft resultaat nodig' tegen verrassend Sparta

9 september 2016, 18:48

FC Groningen hoopt deze speelronde voort te borduren op het 0-0 gelijkspel bij PSV van voor de interlandperiode. De noorderlingen, met één punt uit vier duels gedeeld laatste in de Eredivisie, spelen zondag in de eigen Euroborg tegen Sparta. De Rotterdamse tegenstander staat met zes punten knap in de middenmoot.

Faber: "We hebben een resultaat nodig"

De remise bij PSV geeft FC Groningen-coach Ernest Faber vertrouwen. "Dat is een mooie basis om op voort te borduren", zegt de oefenmeester op de clubwebsite. "Ook dinsdag tegen HHC hebben we geen goal tegen gekregen (0-1, oefenwedstrijd, red.). Verder creëren we kansen genoeg en is behalve achterin ook scherpte voorin gewenst. We hebben een resultaat nodig om de weg naar boven te kunnen inslaan."

Jesper Drost en Desevio Payne ontbreken vanwege een blessure tegen Sparta, Juninho Bacuna is er niet bij wegens een schorsing. Tom Hiariej is de vervanger van Bacuna, die rood kreeg tegen PSV. "Etiënne Reijnen was de andere optie voor het middenveld, maar we hebben gekozen voor Hiariej omdat hij wat wendbaarder en dynamischer is en meer drang naar voren heeft", legt Faber, eraan toevoegend dat Simon Tibbling nog geen hele wedstrijd kan spelen. "Hij heeft de afgelopen week een aangepast programma gevolgd en we willen hem graag helemaal fit hebben."

Pastoor: "Heel tevreden over start van seizoen"

Sparta-trainer Alex Pastoor hecht niet te veel waarde aan de huidige klassering. "Waar je na vier wedstrijden staat, is veel minder belangrijk dan hoe dingen tot stand gekomen zijn", vertelt de coach aan RTV Rijnmond. "Ik hoef niets over FC Groningen te zeggen, wel over Sparta en hoe wij ons vestigen, wennen, beter worden in deze competitie, tegen dingen aanlopen die meteen tegendoelpunten opleveren en dingen die echt goed gaan, zijn wij heel tevreden."

Daniel Breedijk en Roland Bergkamp ontbreken bij Sparta voor het bezoek aan FC Groningen. Bart Vriends geldt als een vraagteken. De zomeraanwinst heeft vijf dagen koorts gehad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen