Bayern München pas in slotfase voorbij Schalke

9 september 2016, 22:37

Bayern München heeft ook haar tweede wedstrijd van dit Bundesliga-seizoen gewonnen. De ploeg van coach Carlo Ancelotti won vrijdag het lastige uitduel met Schalke 04 met 0-2, al werden beide doelpunten pas in de slotfase gemaakt.

Bayern walste twee weken geleden, voor de interlandperiode, in de eerste speelronde van de nieuwe competitie in de eigen Allianz Arena met 6-0 over Werder Bremen. Op visite bij Schalke 04 had der Rekordmeister het vrijdag echter een stuk lastiger. De thuisclub, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, speelde prima en leek zichzelf ook te gaan belonen met een gelijkspel.

Een punt voor Schalke was wellicht ook verdiend geweest, maar zover kwam het niet. In de laatste tien minuten scoorde Bayern dan toch. Robert Lewandowski opende in de 81ste minuut de score, na een heerlijke steekpass van Javi Martínez tussen twee Schalke-verdedigers door. In de tweede minuut van de extra tijd counterden de bezoekers via Joshua Kimmich naar de 0-2. Ditmaal fungeerde Lewandowski als aangever.

Bij Bayern was Arjen Robben nog afwezig. De aanvaller, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een spierblessure opliep, haakt zondag weer aan bij de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen