PSV gaat met passie en overtuiging voor topdag in CL

12 september 2016, 15:13

Nog één dag. Dan gaat de nieuwe Champions League-jaargang van start voor PSV. Atlético Madrid, vorig seizoen in de achtste finale pas na penalty's te sterk voor PSV, is dinsdagavond te gast in het Philips Stadion. Phillip Cocu hoopt dat zijn ploeg, net als vorig jaar, kan excelleren op het hoogste decor in het Europese clubvoetbal. Een geweldige sfeer, passie, ervaring en overtuiging, dat zijn volgens de keuzeheer de ingrediënten om te vlammen tegen Atlético.

Wat was het toch zonde vorig seizoen. PSV overwinterde zeer knap in een poule met VfL Wolfsburg, Manchester United en CSKA Moskou in de Champions League en hield Atlético na 210 minuten voetbal op de brilstand. Penalty's moesten de doorslag geven in het Estadio Vicente Calderón en door een misser van Luciano Narsingh zat de Europese campagne erop voor PSV. Bijna een half jaar later is er zowel bij PSV als bij Atlético weinig veranderd. Dat zorgt ervoor dat Cocu gaat voor eenzelfde aanpak.

Niet naïef, maar realistisch

Op de persconferentie in aanloop naar het fraaie CL-affiche zegt Cocu dat hij geen ander gevoel heeft dan vorig jaar. De verwachtingen schroeft de trainer niet omhoog, vanwege de knappe prestaties in het afgelopen seizoen. "Je moet realistisch zijn. Onze doelstelling ook duidelijk: overwinteren, met de ambities om dat in de Champions League voor elkaar te krijgen. Zo moeten we de groepsfase ook ingaan. We moeten elke wedstrijd aangrijpen om alles eruit te halen wat erin zit. Natuurlijk treffen we sterke tegenstanders, maar daar ligt juist een mooie uitdaging", aldus Cocu. "De wedstrijd tegen Atlético is anders dan vorig jaar: nu zitten we in de groepsfase en zijn er nog meerdere duels te spelen."

Het is belangrijk dat PSV de schroom snel van zich afgooit tegen Atlético. "We moeten realistisch zijn en zeker niet naïef. Er is geen plaats voor angst, dat is een slechte raadgever op dit niveau. We moeten zelf de overtuiging hebben om te winnen, anders hoeven we er niet aan beginnen", stelt Cocu, die hoopt dat de fans hieraan kunnen meewerken. "Er moet weer een positieve sfeer hangen in het stadion, dat heeft ook effect op een tegenstander. Ze waren vorig seizoen toch onder de indruk van de sfeer in het Philips Stadion. De spelers voelen zich beter en sterker worden als de fans in voor- en tegenspoed achter ze staan. We hopen dat de spelers en de fans weer voor dezelfde sfeer en resultaten kunnen zorgen als vorig seizoen en gaan daar alles aan doen."

Les van vorig jaar

Cocu heeft uiteraard lering getrokken uit het tweeluik met Atlético dat zich vorig seizoen afspeelde. "De les van afgelopen jaar is vooral dat je een paar kansjes krijgt, zowel uit als thuis. We moeten heel efficiënt zijn. Het is zaak om niet te twijfelen, maar juist effectief te zijn. Atletico is een stugge ploeg van een hoog niveau. Het is logisch dat je geen vijftien kansen zal krijgen. We moeten goed in de organisatie staan om hun niet in hun sterkte te laten komen. We moeten een topdag hebben. Om boven onszelf uit te kunnen stijgen moeten we passie in de wedstrijd gooien. Alleen dan kan je een mooi resultaat behalen", benadrukt Cocu.

In de poule van PSV zitten naast Atlético ook Bayern München en FC Rostov. "We hebben twee hele sterke tegenstanders getroffen. Het worden mooie wedstrijden, het is een grote uitdaging", aldus Cocu. Te beginnen dus met Atlético. "We hebben respect, maar geen ontslag voor ze. Atlético is niet veranderd, waardoor we hun kracht kennen en weten hoe we het ongeveer moeten gaan aanpakken", besluit de Eindhovense oefenmeester.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen