Cocu brengt Siem de Jong rustig: "Goede basis hebben"

12 september 2016, 15:24

Siem de Jong liet afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd van Jong PSV tegen NAC Breda (1-1) met een benutte vrije trap zien dat hij weer op de weg terug is na een periode vol blessureleed. Toch lijkt het nog even te duren voordat de aanvallende middenvelder in de basis zal staan in de Eindhovense hoofdmacht.

Haastige spoed is zelden goed, weet coach Phillip Cocu. "Het gaat heel goed met Siem. Hij heeft vrijdag weer zestig min gespeeld na lang blessureleed", sprak de trainer van PSV op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid van komende dinsdag. "Maar we moeten ervoor waken om spelers niet geforceerd te brengen, zeker niet bij iemand die zich aandient na een lange blessure."

Als De Jong steeds fitter wordt, kan hij volgens Cocu een steeds grotere rol vervullen bij PSV 1. "De ambities zijn groot bij zowel club als speler. Ik wil hem er natuurlijk graag zo snel mogelijk bij hebben en inzetten, maar we moeten er zeker van zijn dat hij een goede basis heeft om de rest van het seizoen zijn wedstrijden te kunnen spelen. Dan kunnen we heel veel aan hem hebben. Dat is ook de reden dat we hem gehaald hebben", stelt Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen