PSV verliest van arbitrage, penaltystip en Atlético

13 september 2016, 22:42   Bijgewerkt: 13 september 2016, 23:22

PSV is de Champions League-campagne niet goed begonnen. De Eindhovenaren liepen tegen een buitengewoon zure nederlaag aan door een doelpunt van Saúl Ñíguez: 0-1. De PSV'ers konden zich na afloop beklagen over een gemiste penalty en arbiter Martin Atkinson.

Het afgekeurde doelpunt was zeker niet de enige discutabele beslissing die werd genomen. Scheidsrechter Martin Atkinson kneep wel een typisch Brits oogje toe bij een elleboog in het gezicht van Luuk de Jong en zag in een valpartij van Luciano Narsingh geen strafschop. De snelle aanvaller werd wel degelijk licht gehinderd met de arm door Diego Godín, Atkinson vond het geen aanleiding voor een rode kaart en een penalty en een rode kaart.

Op dat moment was een doelpunt eigenlijk noodzakelijk voor een goed resultaat omdat de Madrilenen wel effectief waren geweest voor het doel. Saúl Ñíguez scoorde met een vrije dropkick nadat PSV de bal niet uit de zestien wist te werken: 0-1. Ook aan dit doelpunt zat een luchtje, op het moment van schieten lagen twee spelers in het strafschopgebied na een botsing. Waarschijnlijk constateerde Atkinson pas na de goal dat Davy Pröpper een gapende hoofdwond had.

Door alle incidenten sneeuwde de uitstekende prestatie voor rust van de ploeg van Phillip Cocu wat onder. De trainer koos, net als in de onderlinge ontmoetingen vorig jaar, voor een 5-3-2 systeem. Daniel Schwaab fungeerde als extra slot op de deur. Daarmee had de ploeg van Simeone opnieuw moeite, al wekte Atlético de indruk dat ze nog wel een tandje konden bijschakelen als het nodig zou zijn.

De noodzaak om een versnelling hoger te spelen kwam er niet meer voor de Spanjaarden. Voornamelijk door het doelpunt en de gemiste penalty in de, voor PSV, vijf desastreuze minuten voor rust. Bij de thuisploeg werd vrij snel duidelijk dat er in de eerste helft al maximaal was gepresteerd gezien de mogelijkheden. De Eindhovenaren konden er geen schepje meer bovenop doen om de gelijkmaker te forceren.

Oblak hoefde bij de 0-1 stand alleen een duikkopbal van Luuk de Jong naast te kijken, meer had de Sloveense doelman niet te doen. Ook Zoet hoefde nauwelijks meer in actie te komen, al was dat vooral te wijten aan gebrekkig afwerken van Kevin Gameiro. Bovendien hiel de assistent een handje mee door een doelpunt van Antoine Griezmann af te keuren. Dit keer was het vlagsignaal wel terecht, de Franse linkspoot stond centimeters buitenspel.

Hoewel PSV de grote mogelijkheid zelf in eerste instantie niet meer wisten te creëren had de 1-1 toch kunnen vallen. Vijfde man Michael Oliver en Atkinson zagen een handsbal van Diego Godín over het hoofd. De Uruguayaan stak bewust een hand in de lucht om een kopbal richting doel van De Jong te voorkomen. Na die arbitrale misser kon de conclusie dat PSV is bestolen, ook voor de neutrale volger, wel worden gerechtvaardigd.

Ook op eigen kracht redde de ploeg van Cocu het niet meer. Gastón Pereiro had de 1-1 nog op zijn hoofd na een voorzet van Willems, maar kopte de bal recht in de handen van Oblak. Invaller Bart Ramselaar wist het doel ook niet te vinden met een afstandsschot. Daardoor blijven er voor PSV slechts complimenten over na het eerste optreden in de Champions League van dit jaar. Daar schieten de Eindhovenaren alleen niets mee op. Door de 0-1 nederlaag wordt overwinteren in het miljoenenbal een hels karwei in een poule waarin ook nog Bayern München actief is.[photo,100763,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen