PSV heeft even geen zin in Sierd de Vos

14 september 2016, 12:52   Bijgewerkt: 14 september 2016, 13:57

PSV was dinsdagavond even helemaal klaar met Ziggo Sport. Na afloop van het verloren duel tegen Atlético Madrid zouden trainer Phillip Cocu en twee spelers voor de camera verschijnen voor interviews, maar daar had de club vanwege het door Sierd de Vos geleverde commentaar geen zin meer in. 

De Vos steekt zijn liefde voor Atlético nooit onder stoelen of banken tijdens het commentaar dat hij voor Ziggo Sport levert, maar zijn uitbarsting na de gemiste penalty van Andrés Guardado is PSV in het verkeerde keelgat geschoten. De Vos begon na de gemiste kans luidkeels een liedje te zingen. En dat was voor PSV-perswoordvoerder Thijs Slegers een brug te ver. "Wij verwachten objectiviteit van een tv-commentator. We willen helemaal niet kinderachtig zijn en zijn dat ook niet, vinden we", aldus Slegers tegenover [a,http://www.ed.nl/sport/voetbal/psv/psv-weigert-na-duel-met-atl%C3%A9tico-interviews-aan-ziggo-vanwege-commentaar-sierd-de-vos-1.6388326,_blank,Eindhovens Dagblad].

"Goed is goed en slecht is slecht", vervolgt Slegers. "We tornen echt niet aan iemands journalistieke vrijheid, dat kan niet de bedoeling zijn. Andersom vinden wij dat het niet kan dat er door een commentator gezongen wordt nadat wij een penalty missen. We vonden dat gewoon te ver gaan en daarom hebben we dit besluit gisteren genomen."

De Vos zelf vindt de boycot van PSV overdreven: '"Ik ben er nooit voor weggelopen dat ik fan van Atlético ben, dat weet iedereen die mij van dichtbij heeft gevolgd. Het liedje heb ik louter en alleen gezongen omdat dat op de tribune werd ingezet. Het was ook maar bijzonder kort, in totaal zes seconden."

"De hele wedstrijd heb ik verder objectief commentaar gegeven, vind ik zelf. Aangezien ik sympathie heb voor Atlético, ben ik juist extra kritisch naar die club. Ik vond onder meer dat PSV nog een penalty had moeten krijgen en vond ook dat de goal van Luuk de Jong onterecht is afgekeurd."

El Sierd staat bekend om zijn ludieke wijze van commentaar geven en in zijn ogen past een bejubelend liedje best in het commentaar van een voetbalwedstrijd. "We maken ons tegenwoordig in het voetbal iets te snel druk soms, is mijn mening."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen