Van Breukelen tipt PSV: "Spelers moeten visualiseren"

14 september 2016, 17:10

Het penaltycomplex van PSV neemt steeds grotere vormen aan. De misser van Andrés Guardado in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid (0-1 verlies) was alweer de elfde gemiste penalty van de laatste achttien strafschoppen.

Na het treffen met Atlético stellen enkele kenners bij Omroep Brabant dat PSV misschien wel met een mentaal probleem kampt rond het nemen van penalty's. Zo ook Hans van Breukelen, oud-doelman en technisch directeur van de KNVB. Hij stelt dat een goede voorbereiding noodzakelijk is. "Niet alleen een training op het veld is nodig, mentaal moet je er ook mee bezig zijn. Spelers moeten visualiseren. Ze moeten inbeelden dat ze in een kolkend stadion een beslissende pingel nemen."

"Er zijn mensen die zeggen dat je die sfeer niet kunt nabootsen. Maar met je gedachte kun je een gevoel opwekken waardoor je hartslag omhoog gaat", aldus Van Breukelen, die verder nog een extra tip heeft. "Schiet een meter onder de lat, dan is de kans het grootst dat je scoort. Als je laag of half hoog schiet, geef je de keeper meer kans."

Van Breukelen krijgt bijval van sportpsycholoog Rico Schuijers. "Bij penalty's komt alles bij elkaar. Vier dingen spelen een rol: motivatie, concentratie, spanningsniveau en zelfvertrouwen. Als één van die vier aspecten niet goed is, heb je de kans dat het niet goed gaat. Daarom moet je al die onderdelen trainen", aldus Schuijers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen