Slim Feyenoord stunt tegen United dankzij Vilhena

15 september 2016, 21:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is de groepsfase van de Europa League uitstekend begonnen. De Rotterdammers bleven geduldig tegen topploeg Manchester United en sloegen toe bij de enige grote kans van de wedstrijd: 1-0. Tonny Vilhena kroonde zich tot matchwinner met een bekeken schuiver.

Vilhena beloonde met zijn doelpunt het geduldige en slimme optreden van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. In plaats van naïef aan te vallen kozen de Feyenoorders in De Kuip voor een behoudende strijdwijze waarbij het houden van de nul voorop stond. Dat lukte mede door het fletse optreden van de Engelse miljoenenploeg. De winnende treffer tien minuten voor tijd kwam daarna als een welkome en prachtige verrassing.

Van Bronckhorst had geen aanpassingen gedaan met het oog op de aanstaande topper tegen PSV en trad aan met de elf spelers die hij op dit moment het beste achtte. Terence Kongolo kreeg daarbij de voorkeur boven Lucas Woudenberg, Jan Arie van der Heijden mocht daardoor in het hart van de defensie blijven staan. Naast Eljero Elia ontbrak bij Feyenoord vooral de volledige steun van de twaalfde man omdat de eerste ring leeg bleef vanwege veiligheidsmaatregelen.

De Kuip

De Kuip

De Gea hoefde alleen in actie te komen bij afstandsschoten van Tonny Vilhena en Steven Berghuis. Bij de enige goede mogelijkheid, een schot van Jens Toornstra, zag de Spanjaard de bal ruim over zijn doel gaan. Ook Brad Jones had nauwelijks iets te doen. De Australische keeper zag alleen de bal rakelings langs zijn goal suizen na een schot van Anthony Martial. Verder kwam Feyenoord niet in de problemen, ook omdat Eric Botteghin als een veldheer speelde in de Rotterdamse defensie.

Het risicomijdende voetbal van Feyenoord zorgde er echter ook voor dat er in aanvallend opzicht niet veel van de grond kwam. Geen verrassende acties, geen druk op matige opbouwers van Manchester en weinig goed opgezette aanvallen. Die trend zette zich ook in de tweede helft voort waardoor alleen een gewijzigde instelling bij één van beide ploegen nog voor een leuk slot aan de wedstrijd zou kunnen zorgen.

Met het tegelijkertijd inbrengen van Zlatan Ibrahimovic, Memphis Depay en Ashley Young na iets meer dan een uur spelen leek Mourinho nog wel voor de winst te willen gaan. Toch veranderde het spelbeeld nauwelijks door de aanwezigheid van Zweedse legende en de ex-PSV'er. Een doelpuntloos gelijkspel leek dan ook het meest waarschijnlijk scenario na 75 minuten spelen.

Ondanks hachelijke momenten voor het doel en een vrije trap van Zlatan bleef de gelijkmaker uit. Een geweldige opsteker voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal. Een nieuwe domper voor de spelers van Manchester United die de rekening kregen gepresenteerd voor het onderschatten van de Rotterdamse ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen