Onrust bij NEC wordt groter door verlies bij Sparta

18 september 2016, 14:23   Bijgewerkt: 18 september 2016, 15:12

NEC gaat door een roerige periode. Nadat eerder technisch directeur Danny Hoekman na enkele maanden moest vertrekken, hebben fans vannacht met verhuisdozen en spandoeken laten weten dat ze willen dat directeur Bart van Ingen vertrekt. Het was de vraag of de ploeg van trainer Peter Hyballa hierdoor beïnvloed zou worden. Bij Sparta heerst rust, de club staat op een keurige tiende plek en pakte vorige week nog een punt bij FC Groningen. NEC werd daarentegen van de mat geveegd door PSV (4-0) en wilde zich revancheren. Dit lukte niet, Sparta won: 2-0.

Beide trainers hadden twee wijzigingen toegepast voor deze wedstrijd, zo begon bij Sparta Thomas Verhaar voor het eerst dit seizoen in de basis. De aanvaller werd vorig seizoen verkozen tot beste speler van de Jupiler League en maakte toen 24 competitiegoals. Verhaar speelde vanaf de rechterkant en trok met zijn sterke linker steeds naar binnen. Nadat dit al enkele keren voor gevaar had gezorgd was het juist toen hij in de 17e minuut gewisseld was van flank dat hij beslissend kon zijn: na een voorzet van rechtsback Denzel Dumfries kwam de bal bij Verhaar terecht en hij schoot de bal hard in de verre hoek, 1-0. Na de goal kwam Sparta helemaal los en kreeg het meerdere kansen, zo vond Zakaria El Azzouzi twee maal keeper Joris Delle en kon Ryan Sanusi een rebound niet binnen werken.

NEC begon de tweede helft in ieder geval met twee verse krachten: André Fomitschow en Reagy Ofosu kwamen er in voor Michael Heinloth en Taiwo Awoniyi. NEC joeg gelijk veel verder door dan in de eerste helft, en Sparta kon minder de bal rondspelen en koos sneller voor de lange bal. Echt gevaarlijk werd NEC niet, het was juist Verhaar die voor het eerst tot een schietkans kwam, maar Delle redde prima. Sparta en NEC wisselden periodes van balbezit af, maar konden beide niet gevaarlijk te worden. Uit het niets schoot invaller Fomitschow de bal keihard op de lat, het gevaarlijkste moment van NEC tot dan toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen