Nijhuis is duidelijk: "Ageren richting arbiter moet stoppen"

19 september 2016, 10:47

Het was uiteraard het weekend van de zege van Feyenoord op PSV, maar ook in Kerkrade gebeurde iets wat stof tot napraten heeft gegeven. Arbiter Bas Nijhuis deelde zaterdag bij de wedstrijd tussen Roda JC en sc Heerenveen (0-3) twee rode kaarten uit aan de Limburgers, vanwege aanmerkingen op de leiding. Nijhuis wil daarmee een statement maken.

De scheidsrechter is het gezeur van spelers op de scheidsrechter zat. "Dat ageren richting de arbitrage moet stoppen. Het wordt alleen maar erger. Ik tolereer dat niet. Ik heb gemerkt dat het weer erger is geworden nadat het een periode rustig is geweest", vertelt hij aan De Telegraaf. "Christian Kum kreeg nota bene een vrije trap mee. Hoe makkelijk wil je een gele kaart krijgen? Als Kum persoonlijk tegen mij had gezegd dat hij het niet eens was met mij, dan had ik die gele kaart op zak gehouden. De manier waarop hij mij onheus bejegende ging gewoon te ver. Dat wegwerpgebaar zat vol agressie."

Eind augustus gaf Nijhuis Juninho Bacuna van FC Groningen nog een rode kaart tegen PSV omdat hij zijn onvrede had geuit. "Ik begrijp wel dat je gefrustreerd bent als speler van een club die onder druk staat, maar je hebt het wel tegen het gezag."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen