Veltman: "Sánchez loopt af en toe de muren eruit"

19 september 2016, 15:57

Er is nog genoeg aan te merken op het spel van Ajax, maar ondertussen hebben de Amsterdammers al wel drie keer op rij de nul gehouden in de Eredivisie. Dat is voor een deel te danken aan Davinson Sánchez. De Colombiaanse zomeraanwinst staat zijn mannetje in de verdediging van de ploeg van coach Peter Bosz.

Sánchez is pas 20 jaar, maar is een imponerende verschijning. Joël Veltman ziet dat de Colombiaan weinig moeite heeft om zich aan te passen. "Die jongens trekken zich niet zo veel van de omstandigheden aan. Ze hebben een doel: man uitschakelen en de nul houden", zegt Veltman over zijn verdedigingsmaatje in het Algemeen Dagblad. Met Sánchez is er veel strijd en kracht bij gekomen, vindt Veltman. "Maar voetballend vind ik hem echt steeds sterker worden. En de onderlinge afstemming gaat ook steeds beter. Is ook gewenning."

Toch valt Sánchez vooral op met zijn temperament en duelkracht. "Dat zie je ook op de trainingen. Hij loopt af en toe de muren eruit. Kijk, de afgelopen jaren stond het verdedigend goed. Maar zo'n jongen met pit erbij kan natuurlijk geen kwaad. Die gasten hebben dat gewoon. Van nature lijkt het wel. Anderen moeten in zijn slipstream mee", vindt Veltman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen