Ernest Faber: "De verschillen in onze selectie zijn klein"

20 september 2016, 12:28

Ernest Faber beleefde een heel moeizame start bij FC Groningen, maar de laatste weken is zijn ploeg op de goede weg. In een reeks met PSV, Sparta Rotterdam en FC Utrecht werden vijf punten behaald en zeker de zege in Utrecht (1-5) smaakte naar meer. Faber ziet dan ook graag dat Groningen de goede lijn doortrekt.

Dat kan allereerst vandaag (dinsdag), in de KNVB Beker tegen Capelle. "We nemen veel zelfvertrouwen mee en hebben een goede wedstrijd gespeeld in Utrecht. Het positieve moeten we meenemen, de uitvoering was goed en we hebben laten zien dat we het kunnen. Tegen Capelle hebben we daarvoor een mooie nieuwe kans", aldus Faber op de clubwebsite.

De oefenmeester zal een aantal andere spelers een kans geven. "Het opstellen van de jongens die gaan spelen, ligt in de lijn van de wissels van de laatste duels. De verschillen in de selectie zijn klein, dus het is prettig voor een trainer dat je spelers herstel kan geven en anderen direct klaarstaan. Die jongens mogen laten zien dat ze er klaar voor zijn. Het gaat echter niet om de personen, maar om de speelwijze."

Van onderschatting is geen sprake. "We moeten een ronde verder komen en hebben ons dan ook op een normale manier voorbereid. We hebben beelden bekeken en een uitgebreide analyse gemaakt van de tegenstander. Een bekende van mij heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd van Capelle tegen IJsselmeervogels bekeken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen