Barça en Atlético profiteren in kraker niet van remise Real

21 september 2016, 23:57   Bijgewerkt: 22 september 2016, 00:00

Zowel FC Barcelona als Atlético Madrid is er woensdagavond laat niet in geslaagd om te profiteren van het 1-1 gelijkspel van Real Madrid tegen Villarreal. Beide titelconcurrenten hielden elkaar in Camp Nou ook op een 1-1 remise. Dat zorgt ervoor dat Real Madrid na vijf speelronden koploper blijft met dertien punten en dat Barça (tien) en Atlético (negen) nog steeds op gepaste afstand volgen.

De krachtmeting tussen Barcelona en Atlético was de laatste wedstrijd op een drukke voetbalwoensdag en was meer dan interessant. Het duel kende het verwachte spelbeeld: Barça liet de bal rond gaan, had meer dan zeventig procent balbezit en probeerde constant een opening te vinden in de gesloten defensie van Atlético. De bezoekers stonden compact opgesteld en wilden de momenten uitkiezen om er pijlsnel uit te komen.

Met deze strategieën in het achterhoofd, kan er gesteld worden dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Atlético was niet veel minder dan Barça en kwam via Filipe Luis bijna vroeg op voorsprong. Nadat Andrés Iniesta en Neymar namens de thuisploeg al gevaarlijk waren geweest, bracht Ivan Rakitic de Catalaanse grootmacht even voor rust op aangeven van Iniesta wel aan de leiding: 1-0.

Atlético wist dat het door de achterstand iets meer moest komen in de tweede helft en dat lukte de machine van coach Diego Simeone. Het werd wel geholpen door fysieke ellende bij Barcelona, aangezien zowel Sergio Busquets als Lionel Messi naar de kant moest worden gehaald wegens blessures. Maar niet alleen fysiek ging er het een en ander mis bij Barça. Ook verdedigend was het even een puinhoop, waar Ángel Correa goed van profiteerde met een solo en een schuiver. Marc-André ter Stegen, de doelman die de voorkeur kreeg boven Jasper Cillessen, was kansloos.

Beide ploegen hadden in de slotfase nog kansen op de 2-1 of de 1-2. Vooral Gerard Piqué, Neymar, Jordi Alba en Diego Godin kregen de mogelijkheid om de held van de avond te worden. Dat lukte echter niet, waardoor Real Madrid alsnog opgelucht kan ademhalen na de 1-1 tegen Villarreal.

[photo,101038,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen