Willem II: "Video referee mocht niet ingezet worden"

22 september 2016, 17:04

Willem II is niet te spreken over de gang van zaken rond de rode kaart van Anouar Kali in de met 5-0 verloren uitwedstrijd tegen Ajax in de KNVB Beker. De Tilburgers zijn het niet eens met het feit dat de videoscheidsrechter werd ingezet bij de actie van Kali en vinden bovendien het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal om de middenvelder voor twee duels te schorsen overdreven.

Kali kreeg eerst geel van scheidsrechter Danny Makkelie, maar op advies van videoarbiter Pol van Boekel werd er alsnog rood getrokken. In de optiek van Willem II had de videoscheidsrechter, die voor het eerst gebruikt werd in de ArenA, niet opgeroepen mogen worden. De Tricolores vinden namelijk dat er geen sprake was van een 'clear incident'. Dat gaat Willem II ook aankaarten bij de zitting van de tuchtcommissie van de KNVB, die zich gaat buigen over de schorsing.

"De discussie is niet of Kali een overtreding maakte", maakt Willem II-directeur Berry van Gool duidelijk tegenover het Brabants Dagblad. "Het gaat erom of die overtreding geel of rood moet zijn. Wij willen weten of de tuchtcommissie vindt dat de video referee daarvoor ingezet had mogen worden. Wij denken van niet. Er was geen commotie op het veld. Niemand protesteerde toen scheidsrechter Makkelie het vergrijp met geel bestrafte. Er kwam zelf geen verzorger op het veld. Dat er uiteindelijk toch rood getrokken werd was voor iedereen een verrassing", aldus Van Gool.

Willem II hoopt dat de schorsing voor Kali wordt gereduceerd of kwijtgescholden en pleit verder voor duidelijkere regels rond het inzetten van de videoscheidsrechter. "Willem II is voorstander van alle maatregelen die het voetbal eerlijker maken. Wij juichen de komst van de video assistent referee toe. Daarom werkten we ook mee aan de proef. Nu is het zaak dat er ook duidelijke regels komen voor de video scheidsrechter. Die zijn er op dit moment nog niet", besluit Van Gool.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen