Spitsenduo helpt Utrecht langs Twente in KNVB Beker

22 september 2016, 20:40   Bijgewerkt: 22 september 2016, 21:15

FC Utrecht heeft de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van Erik ten Hag dankte doelman Robbin Ruiter en de spitsen Sébastien Haller en Richairo Zivkovic voor een zwaarbevochten overwinning tegen FC Twente. De doelman keepte uitstekend en de spitsen waren opvallend trefzeker bij de 1-3 zege in Enschede.

De wedstrijd tussen cupfighters Twente en Utrecht (de finalist van vorig jaar) werd beslist op details. Op cruciale momenten hield Ruiter zijn ploeg op de been met geweldige reddingen waar Nick Marsman wel kansloos was bij inzetten van Zivkovic en Haller. De beslissing viel pas laat toen Haller profiteerde van een snelle inworp van Giovanni Troupée. Zivkovic besliste in blessuretijd de wedstrijd toen alle spelers van de thuisploeg mee naar voren waren gegaan bij een hoekschop om de gelijkmaker te forceren.

De openingstreffer was zeer welkom voor de ploeg van Ten Hag, die nu een alibi had om ver in te zakken. Yaw Yeboah had direct na de tegengoal dit nadeel kunnen opheffen, maar stuitte ook op een uitstekende keepende Ruiter. De doelman had een uitstekende reflex in huis na een poging van dichtbij van Yeboah. Het was meteen de laatste grote kans voor de Tukkers in de eerste helft, die ook nog met 0-2 de rust in hadden kunnen gaan als Nick Marsman niet goed had ingegrepen na een knappe kopbal van Sébastien Haller.

Zo leek het Utrecht toch weer tegen te zitten, zeker toen Haller een kopbal net langs het doel van Marsman zag gaan en Zivkovic en Andreas Ludwig twee enorme kansen lieten liggen. In alle gevallen kwam de voorbereiding van Giovanni Troupée, die als rechtsback kans na kans creëerde voor de bezoekers. Zijn aanvalsdrang werd twee minuten voor tijd toch nog beloond toen hij met een snel genomen inworp Haller lanceerde. De Franse spits joeg de bal overtuigend in het dak van het doel: 1-2. Twente moest alle risico's nemen voor de gelijkmaker, maar kreeg het deksel op de neus na een afgeslagen hoekschop. Richairo Zivkovic liet zijn geweldige sprintsnelheid zien en schoof de bal in het lege doel voor de beslissing: 1-3.