Bauza vindt Barça niet voorzichtig genoeg met Messi

23 september 2016, 08:46

Edgardo Bauza, de bondscoach van Argentinië, is niet te spreken over de wijze waarop FC Barcelona met Lionel Messi omgegaan is. De Argentijnse oefenmeester betreurt het dat de Catalaanse topclub de superster vier wedstrijden heeft laten spelen in twaalf dagen, terwijl hij eerder in het seizoen kampte met liesklachten.

Afgelopen woensdag viel Messi tijdens het 1-1 gelijkspel tussen Barça en Atlético Madrid uit met een nieuwe blessure, een spierkwetsuur in zijn rechterbovenbeen. "Barcelona stuurt ons altijd berichten met de boodschap dat wij het voorzichtig aan moeten doen met Messi, maar ze zorgen zelf niet zo goed voor hem", zegt Bauza tegen Fox Sports. "Het is vreemd dat ze hem laten spelen in al hun wedstrijden."

Bauza claimt dat Messi voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië tegen Uruguay in september al met liesklachten kampte. Vier dagen later moest hij het duel met Venezuela aan zich voorbij laten gaan wegens de spierblessure. Daarna verscheen Messi tot in alle wedstrijden van Barcelona, tegen achtereenvolgens Alavés, Celtic, Leganes en Atlético.

"We hebben de officiële mededeling van Barcelona gelezen. Ze zeggen dat hij binnen drie weken weer fit is, maar dat lijkt ons sterk, als het inderdaad gaat om een spierscheurtje. We hebben nog niet met Messi zelf gesproken, maar we willen graag weten hoe serieus zijn blessure nou precies is", stelt Bauza bij ESPN Radio. "Barcelona heeft het ingewikkeld gemaakt", vindt de Argentijnse bondscoach. "Ik denk niet dat Messi kan spelen in de volgende WK-kwalificatiewedstrijden", aldus Bauza, die met Argentinië op 6 oktober tegen Peru speelt en vijf dagen later de degens kruist met Paraguay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen