Real Madrid met knikkende knieën naar Dortmund

27 september 2016, 15:33

Na twee weken rust rolt de bal deze week weer in de Champions League. Morgen (woensdag) komt PSV in actie, maar voetballiefhebbers zullen ook reikhalzend uitkijken naar de dinsdagavond. Dan wordt namelijk in Duitsland de kraker tussen Borussia Dortmund en Real Madrid afgewerkt in het Signal Iduna Park. Een wedstrijd die, zeker gezien het verleden, zeer interessant is. FCUpdate.nl blikt vooruit.

De return die zes dagen later wordt afgewerkt in de Spaanse hoofdstad, eindigt door late goals van Karim Benzema en Sergio Ramos nog wel in een 2-0 zege voor Real, maar dat is voor De Koninklijke uiteraard niet voldoende om Dortmund uit de finale op Wembley te houden. Dat Dortmund de Spaanse topclub over de knie legt in het tweeluik is in die periode nauwelijks een echte verrassing te noemen. Beide clubs speelden ook in de groepsfase van dat seizoen 2012/13 tegen elkaar. In Poule F, waar ook Ajax onderdeel van uitmaakt, houdt Dortmund vier punten over aan de duels met Madrid. Thuis wint het, mede dankzij een goal van Lewandowski, met 2-1 en uit speelt de ploeg van Jurgen Klopp met 2-2 gelijk.

Daardoor sluit Real Madrid in dat seizoen slechts één van de vier ontmoetingen met Dortmund winnend af. Een voetbaljaar later krijgt de Spaanse topclub kans op revanche, in de kwartfinales van het seizoen 2013/14. De wraak blijkt zoet, want Real Madrid wint het thuisduel door treffers van aanwinst Gareth Bale, Isco en Ronaldo met 3-0. Dortmund blijkt, zonder de geschorste Lewandowski, machteloos.

De afgelopen twee seizoenen ontliepen Dortmund en Real Madrid elkaar in het miljoenbal, maar dit jaar is het dus weer raak. Een heerlijk vooruitzicht voor de voetballiefhebber. Hoewel Dortmund ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Real een ware transformatie heeft ondergaan, staat er wederom een ijzersterk elftal. In de eerste speelronde van de CL ondervond Legia Warschau al de kracht van de Duitsers, die het uitduel met speels gemak met 0-6 wonnen. Dortmund zal vanavond voor de vierde keer op rij een thuiswedstrijd tegen De Koninklijke winnend af willen sluiten, terwijl de Spanjaarden de slechte reeks in het Signal Iduna Park wil doorbreken. We zijn benieuwd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen