Feyenoord vertoont gelijkenis met tegenstander Fenerbahçe

29 september 2016, 15:16   Bijgewerkt: 29 september 2016, 15:39

Feyenoord treft donderdag in de Europa League met Fenerbahçe een goede bekende van aanvoerder Dirk Kuyt. De Rotterdammers boekten in de eerste groepswedstrijd een uitstekend resultaat door met 1-0 te winnen van Manchester United en hopen dat begin in Turkije een goed vervolg te geven.

Overeenkomsten

Feyenoord-aanvoerder Kuyt speelde van 2012 tot 2015 bij Fenerbahçe. Andersom was Robin van Persie drie seizoenen actief in Rotterdam. De aanvaller lijkt net op tijd fit te zijn voor het treffen met zijn oude ploeg. Onvoorbereid zal de Turkse topploeg in ieder geval niet zijn. Met Mario Been beschikt de club over een assistent-trainer die zowel als speler en als trainer aan Feyenoord verbonden was.

Van Persie gaf eerder deze week al aan Feyenoord en Fenerbahçe op elkaar te vinden lijken. Vooral op supportersgebied. Beide clubs zijn verzekerd van een flinke groep fanatieke fans die zich tijdens wedstrijden laten horen. Een zogenaamde 'heksenketel' wordt donderdagavond echter niet verwacht. De voorzitter van Fenerbahçe heeft al jaren problemen met de twee grootste supportersgroepen en die hebben laten weten niet meer te willen komen. De afgelopen wedstrijden zat er daarom heel wat minder publiek in het ?ükrü Saraco?lu stadion.

Opletten achterin

Fenerbahçe begon niet heel goed aan de Europese campagne. In de voorronde Champions League werd de ploeg uitgeschakeld door AS Monaco en het eerste groepsduel in de Europa League eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Zorya Luhansk. In de Süper Lig lijkt de stijgende lijn vooralsnog ingezet. Na twee nederlagen en een gelijkspel werd in de afgelopen twee speelrondes gewonnen. Wel staan de Turken slechts zevende op de ranglijst waar Feyenoord in Nederland ongeslagen aan kop gaat.

Na wat puzzelen aan het begin van het seizoen lijkt Advocaat inmiddels de opstelling op orde te hebben. De trainer speelde de afgelopen wedstrijden in een 4-3-3-formatie. Voorin vormen Jermain Lens, Emmanuel Emenike en Volkan ?en het aanvalstrio. En wanneer Fenerbahçe de lijn doorzet moet de Feyenoord-defensie flink opletten. In de eerste drie competitieduels scoorde de ploeg van Advocaat slechts drie keer, de laatste twee wedstrijden was dat maar liefst zeven keer. De van Sunderland gehuurde Lens staat inmiddels al op vier assists. Het zal dus lastig worden voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, maar tegen Manchester United liet Feyenoord al zien dat niets onmogelijk is. 

 {image[313535][left-half][]}

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen