Zoet: "Hoop dat we komende tijd geen penalty's krijgen"

30 september 2016, 07:42

PSV onderstreepte afgelopen dinsdag in de Champions League-uitwedstrijd tegen FC Rostov (2-2) nog maar eens dat het met een heus penaltycomplex kampt. Davy Pröpper verzuimde de Eindhovenaren een 2-3 overwinning te schenken, door bij een 2-2 stand een strafschop te missen. Het is de twaalfde misser in de laatste negentien pogingen en de vierde missier op rij.

"Het wordt nu een heel big item voor PSV met al die gemiste penalty's", laat doelman Jeroen Zoet naar aanleiding van het penaltysyndroom optekenen in De Telegraaf. De keeper vindt het ronduit vervelend. "Ik hoop dat we de komende tijd geen penalty's meer krijgen en op andere manieren gaan scoren."

Jetro Willems vult aan in dezelfde ochtendkrant: "Je doet jezelf gewoon tekort en het is weer een penalty die je mist. Als je realistisch bent, had je niet één maar zes punten moeten hebben", aldus Willems, die afgelopen dinsdag zag dat de druk immens was voor Pröpper. "Om eerlijk te zijn: ik heb niet eens gekeken. Die spanning zat zo hoog."

Luuk de Jong, die zelf ook meerdere strafschoppen misten namens PSV, denkt dat de penaltynemers impulsiever te werk moeten gaan. "Misschien moet je gewoon een keer je ogen dicht doen en de bal keihard schieten. We hebben veel spelers, die nadenken over het voetbal en je kunt ook te veel gaan nadenken over een penalty", stelt de aanvoerder van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen