Bayern morst bij basisrentree Robben eerste punten

1 oktober 2016, 17:39

Voor het eerst dit seizoen is Bayern München in de Bundesliga tegen een teleurstellend resultaat aangelopen. Na vijf zeges op rij speelde de regerend kampioen zaterdagmiddag verrassend met 1-1 gelijk tegen 1. FC Köln. Arjen Robben begon in de basis bij de koploper, maar werd al in de rust naar de kant gehaald door Carlo Ancelotti. Ondertussen won Hertha BSC van het geplaagde Hamburger SV en was 1899 Hoffenheim te sterk voor FC Ingolstadt 04

De goal van Kimmich zorgde voor een 1-0 ruststand en tijdens de pauze werd Robben direct gewisseld door Ancelotti. Daardoor is het nog maar de vraag of Danny Blind besluit om de aanvaller op te roepen voor Oranje. Zonder Robben gaf Bayern in het tweede bedrijf de voorsprong uit handen. Uit een voorzet van de rechterkant tikte Anthony Modeste in de 64ste minuut op fraaie wijze de gelijkmaker achter Manuel Neuer. Uiteraard ging Bayern daarna op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar Köln hield knap stand in de Allianz Arena. Daardoor is de zegereeks van Bayern ten einde gekomen en is de ploeg uit Keulen nog altijd zonder nederlaag in dit seizoen.

Dit seizoen verloor 1899 Hoffenheim nog niet één wedstrijd en ook vandaag heeft de ploeg een uitstekend resultaat geboekt. De uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde FC Ingolstadt 04 werd met 0-2 gewonnen. Beide treffers vielen in de eerste helft. Sandro Wagner maakte in de elfde minuut de eerste goal, Kerem Demirbay verdubbelde de marge tien minuten voor rust. Door de overwinning klimt Hoffenheim naar de subtop in de Bundesliga, terwijl Ingolstadt met slechts één punt uit zes wedstrijden in de achterhoede blijft bungelen.

SC Freiburg en thuisduels, het is dit seizoen een uitstekende combinatie. De ploeg won al haar twee wedstrijden voor vandaag en zegevierde zaterdagmiddag wederom op eigen terrein. Door een vroege goal van Vincenzo Grifo werd Eintracht Frankfurt met 1-0 over de knie gelegd. Freiburg staat hierdoor nu op de negende plaats, terwijl het team uit Frankfurt op plaats acht blijft steken.

Coach Alexander Nouri begint Werder Bremen enigszins aan de praat te krijgen. Het team uit Noord-Duitsland verloor de eerste vier duels, maar boekte vorige week een knappe zege op VfL Wolfsburg. Vandaag nam het een puntje mee bij SV Darmstadt 98: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen