Lewis Baker slecht Groningse muur in Arnhem

1 oktober 2016, 20:38

Vitesse heeft FC Groningen de eerste nederlaag in vijf duels toegebracht. Lewis Baker was veruit de beste man op het veld in GelreDome en hielp de thuisploeg aan de overwinning. Hij scoorde uit een vrije trap en bereidde de tweede goal van Kelvin Leerdam voor. Groningen kwam tekort ondanks een benutte strafschop van Danny Hoesen: 2-1.

Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien tot Baker het verschil maakte met zijn fabuleuze traptechniek. In een tweede helft met weinig kansen legde hij de bal op het hoofd van Maikel van der Werff waarna Leerdam de bal kon binnenschuiven. Het was een beloning voor de ploeg die wilde aanvallen, maar een zware kluif had aan de ploeg van Ernest Faber.

FC Groningen ontpopte zich in de laatste weken tot een lastige tegenstander voor elke eredivisieploeg. Die reputatie maakten ze ook in Arnhem waar. Vitesse had heel veel moeite om de massaal teruggetrokken Groningers uit elkaar te spelen. De ploeg van Henk Fraser maakte het zichzelf nog moeilijker door binnen vijf minuten een doelpunt cadeau te doen aan de bezoekers.

Echt in gevaar kwam de voorsprong van de Groningers niet in het grootste gedeelte van de eerste helft omdat het vaak ontbrak aan scherpte in de passing en afwerking in de buurt van het doel van Sergio Padt. De acties van Tighadouini stranden vaak in schoonheid, Rashica zat helemaal niet in de wedstrijd en Van Wolfswinkel kreeg te weinig bespeelbare ballen.

Toch kwam Vitesse vlak voor rust op gelijke hoogte. Het was Lewis Baker die zijn fijne traptechniek liet zien bij een vrije trap van net buiten het strafschopgebied. Baker schoot de bal met rechts over de muur en in de hoek waar Padt niet stond opgesteld: 1-1.

Zowel Davidson als de technische staf van Groningen mocht zich deze treffer aanrekenen. De linksback was, vlak voor het veroorzaken van de overtreding voorafgaand aan het doelpunt, door zijn enkel gegaan, maar vond het niet nodig zich te laten vervangen. Faber had Martijn van der Laan al klaarstaan als vervanger, maar drukte de wissel voor rust niet door.

Opnieuw was het uitblinker Baker die belangrijk was bij de goal. Dit keer legde de Engelsman de bal uit een vrije trap vanaf het middenveld panklaar bij de tweede paal waar Maikel van der Werff klaarstond om de bal binnen te koppen. Het doelpunt kwam echter op naam van Kelvin Leerdam die scoorde uit de rebound na een redding van Padt: 2-1.

Die dreun, een kwartier voor tijd, kwam Groningen niet meer te boven. De ploeg van Faber staat veertiende in de Eredivisie met zes punten uit acht duels. Vitesse blijft in de subtop staan: zesde op de ranglijst met dertien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen