Feyenoord houdt perfecte score na zakelijke zege

2 oktober 2016, 16:28   Bijgewerkt: 2 oktober 2016, 16:36

Feyenoord gaat met 24 punten uit de eerste acht duels nog altijd fier aan kop in de Eredivisie. Op bezoek bij Willem II profiteerde het van de slordigheden van de thuisploeg en won het zonder veel moeite met 2-0. Nicolai Jørgensen voor en Renato Tapia na de pauze maakten de doelpunten voor Feyenoord in Tilburg.

Na een foutloze start in de competitie en een verdiende zege op Manchester United, moest Feyenoord voor het eerst dit seizoen een nederlaag slikken. In een hectisch Istanboel gingen de mannen van Giovanni van Bronckhorst met 1-0 onderuit tegen Fenerbahce. De manier van druk zetten van de Turken bracht Feyenoord meerdere malen in de problemen.

En dat straalde Feyenoord ook uit. Het begon gretig en offensief aan het duel met Willem II, wat al vroeg resulteerde in de 0-1 van Nicolai Jorgensen. De Deense spits tikte oplettend binnen bij de eerste paal uit een voorzet van Bilal Basacikoglu, die door de blessure van Steven Berghuis weer eens een basisplek kreeg.

Bartholomew Ogbeche deed dat als invaller wel. De voormalige goalgetter van Cambuur was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt, maar kopte en schoot nét over. Een invaller aan de andere kant sloeg wél toe: Renato Tapia gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd op slot (0-2).

In de slotfase probeerde Willem II het met man en macht, maar het wilde maar niet lukken. Feyenoord behoudt zijn perfecte reeks en blijft koploper in de Eredivisie. Het verschil met achtervolger Ajax is vijf punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen