Maas onder vuur bij Cambuur-fans: "Mis de nuance"

7 oktober 2016, 10:54

Na een zeer teleurstellend vorig seizoen, SC Cambuur eindigde roemloos onderaan in de Eredivisie, is het ook deze voetbaljaargang onrustig in Leeuwarden. Onder de nieuwe trainer Rob Maas loopt het nog niet vlekkeloos in de Jupiler League, de ploeg staat op de teleurstellende twaalfde plaats. Daardoor staat de voormalig coach nu al onder druk bij de eigen aanhang, al vindt Maas dat niet geheel terecht.

De oefenmeester stelt dat het tijd kost om goede resultaten te halen. "Cambuur moest een heel seizoen tegenhouden in de Eredivisie en ik wil dat omzetten naar dominant spel. Men verwacht dat dat even in twee maanden is omgedraaid. Natuurlijk weet ik dat het beter moet, maar de nuance is er niet altijd. De spelers moeten wél heel snel stappen gaan maken, anders ga je mee in de emotie en dan komen er negatieve gedachten", zegt hij in de Leeuwarder Courant.

Op social media geven de supporters van Cambuur geregeld af op de nieuwe hoofdtrainer, zo heeft de dochter van Maas ook ondervonden. "Zij vertelt dan dat ik nu al zo word bejegend. Het is wel jammer dat je eigen kinderen daardoor beïnvloed worden. Daar zal ik mee moeten omgaan. We zitten in een tijd dat iedereen maar kan roepen wat hij wil, terwijl het kant noch wal raakt. Loop eens een dag mee en dan zie je wel dat we er met z'n allen alles aan doen om het hier op het rechte pad te krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen