'Vechter' Rick Karsdorp is voor de duivel niet bang

12 oktober 2016, 08:42

Het was de afgelopen jaren stuivertje wisselen op de positie van rechtsback bij het Nederlands elftal. Met name Gregory van Wiel, Daryl Janmaat, Joël Veltman en Kenny Tete wisselden elkaar af. Het stuivertje lijkt nu gegrepen te zijn door Rick Karsdorp. Als hij de lijn van zijn eerste twee interlands doortrekt, dan zal hij niet meer verdwijnen uit de basis van Oranje. Het mooie van de Feyenoorder: hij kent geen angsten en voelt geen enkele druk.

Kuipvrees? Wat is dat?

Karsdorp is een bijzondere jongen, aangezien hij altijd met de borst vooruit speelt en nooit bang is om te falen. Dat heeft hij vroeger geleerd, op straat. "Ik was toen trouwens altijd kattenkwaad aan het uithalen, haha." Sterker nog: de flankbestrijker van Feyenoord moet er zelfs voor waken dat het niet de andere kant op gaat met zijn zelfvertrouwen. "Het kan natuurlijk ook fout gaan, omdat je nonchalant kan worden. Dat zie je ook weleens in mijn spel terug. Tegen Frankrijk wilde ik de bal bijvoorbeeld op een gegeven moment ook zomaar door het midden spelen. Dat moet er nog uit, maar het is zeker lekker als je weinig druk voelt", geeft Karsdorp toe.

Beloond voor harde werk

De twee rode draden in de nog prille carrière van Karsdorp: werklust en discipline. "Ik ben een vechter en zal altijd hard blijven werken. Dat wordt beloond, nu ook bij Oranje", glimlacht de vleugelverdediger. Ondanks het zure 0-1 verlies tegen Frankrijk overheerst bij hem een positief gevoel na de interlandperiode. "Mijn gevoel is vooral dat het een goede week voor mij is geweest. Ik heb nu twee interlands achter mijn naam staan. Tegen Wit-Rusland ging het beter dan tegen Frankrijk – toen wonnen we natuurlijk ook met het team – maar ik kan terugkijken op een mooie week. Het resultaat tegen Frankrijk is teleurstellend, maar deze lijn moet ik zelf wel weer doortrekken naar Feyenoord", aldus Karsdorp, die met de Rotterdammers al acht duels op rij won in de Eredivisie. Komende zondag gaat de koploper van de Eredivisie op visite bij NEC.

Payet en Griezmann? Kom maar op!

Wat wel jammer is: Oranje kende een niet al te beste start in de WK-kwalificatiereeks, met vier punten uit drie duels. Toch blijft Karsdorp vol vertrouwen. "Er is nog niks aan de hand. We zijn door de nederlaag tegen Frankrijk van de eerste naar de derde plaats gegaan, maar het gaat niet op deze ene wedstrijd beslist worden. We moeten gewoon zorgen dat we alles blijven geven om de wedstrijden te winnen", stelt Karsdorp. Het tekent hem: zich zorgen maken, dat zal hij niet snel doen.

Door: Koen Jans

[photo,101553,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen