PSV presenteert positieve cijfers met heldere grafieken

12 oktober 2016, 14:20

In het seizoen 2015/2016 wist PSV voor het tweede jaar op rij kampioen van Nederland te worden en bereikte de club ook de knock-outfase van de Champions League. Maar het was niet alleen vanuit sportief oogpunt een goed seizoen. Ook op financieel vlak heeft PSV uitstekende zaken gedaan. De Eindhovenaren hebben een nettowinst van 4,3 miljoen euro geboekt.

Dat heeft de club uit Eindhoven woensdagmiddag bekendgemaakt. Er werd in totaal een omzet van 95 miljoen euro neergezet, wat 31 miljoen euro meer is dan het seizoen ervoor. De UEFA-premies (32,8 miljoen), partners en sponsoren (17,3 miljoen euro), en wedstrijdrecettes (16 miljoen) speelden hier een belangrijke rol in. Omdat de kosten met 7 miljoen euro stegen en in totaal 82 miljoen euro waren, werd er een positief resultaat van 13 miljoen euro gerealiseerd.

Het resultaat vergoedingssommen is 3,6 miljoen euro negatief. Bij de uitgaande transfers van Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum moest een deel van de opbrengst worden afgedragen, terwijl er met Andrés Guardado, Héctor Moreno, Davy Pröpper en Gastón Pereiro heel wat geld werd uitgegeven. "Dit is meer dan gebruikelijk, maar deze aankopen hebben mede bijgedragen aan het sportief zeer succesvol verlopen seizoen", zo klinkt het in een persbericht van PSV.

PSV meldt verder dat het een tweetal leningen (ter waarde van 2,2 miljoen euro) vroegtijdig heeft afgelost, dat het zich zorgen blijft maken over de belastingheffing rondom het betaalde voetbal en dat het voor het seizoen 2016/2017 wederom een positief resultaat verwacht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen