De Jong kan spelen na hoofdblessure: "Voelt goed"

14 oktober 2016, 10:06

Het was een vervelend beeld, tijdens sc Heerenveen tegen PSV in de laatste speelronde van de Eredivisie voor de interlandbreak. Luuk de Jong met zijn hoofd en het PSV-shirt vol bloed na een botsing met Jerry St. Juste. De spits van de regerend kampioen maakte de wedstrijd vervolgens weliswaar af, maar heeft daarna nog wel enige tijd last gehouden van de botsing en meldde zich bovendien af voor Oranje. Het duel met Heracles Almelo van komende zaterdag is echter niet in gevaar voor de aanvoerder.

Bij Omroep Brabant geeft de spits aan dat hij tegen Heracles in actie kan komen. "Ik moest er even van bijkomen. Maar het voelt nu goed, ik heb ook gewoon kunnen trainen", zegt De Jong, die na het duel met Heerenveen kampte met hoofdpijn. "Maar het is niet verder onderzocht. Het is wel iets waar je mee op moet passen", zegt de spits, die er ook niet te zwaar aan wil tillen. "Iedereen weet wat mijn manier van spelen is. Ik moet veel de duels aangaan en voor de goal moet je er ook gewoon soms in kleunen. Voetbal is een contactsport, dit zal nog wel vaker gebeuren. Maar alles is weer prima."

De thuiswedstrijd tegen Heracles is het begin van een fraaie serie wedstrijden voor PSV, waarin de volgende opponent Bayern München is. De Jong is gretig. "We moeten een goed blok aan wedstrijden neerzetten tot de volgende interlandperiode."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen