Alleen winst telt voor Cocu: "Goede serie neerzetten"

14 oktober 2016, 14:20   Bijgewerkt: 14 oktober 2016, 14:39

Na de eerste acht speelronden in de Eredivisie en één punt uit twee Champions League-optredens kan men toch concluderen dat het nog niet top is bij PSV. Hoewel de Eindhovenaren bij vlagen mooi voetbal laten zien, had de ploeg van coach Phillip Cocu gehoopt dat de positie op de ranglijst op dit moment hoger zou zijn. Het is daarom zaak om in de komende drukke periode, met zeven duels in drie weken, veel punten te pakken.

"Er komen veel wedstrijden aan, en die zijn allemaal belangrijk. Het allerbelangrijkste? Morgen winnen", zegt Cocu aan de vooravond van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op de clubwebsite. Aan het tweeluik met Bayern München, dat komende woensdag start in München, wil hij nog te veel denken. "We zullen een goede serie neer moeten zetten om de achterstand in de competitie niet groter te maken. We gaan er alles aan doen om dat op een goede wijze te doen, maar winnen staat voorop."

Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix zijn nog geblesseerd bij PSV, waar nog wel wat onzekerheid is over de inzetbaarheid van meerdere spelers. "Er zijn nog wel wat twijfelgevallen. Morgen hakken we daarover knopen door", aldus Cocu, die de internationals weer verwelkomd heeft in Eindhoven. Ook Jeroen Zoet, die zijn basisplaats bij Oranje verloor aan Maarten Stekelenburg. Dat begreep Cocu niet echt. "Jeroen heeft zich als een prof opgesteld en goed getraind bij Oranje. Op een hoog niveau. Hij is mentaal heel sterk geworden, heeft zich goed ontwikkeld en ik vind dat hij heel goed staat te keepen. Bij Oranje speelde hij niet, hier wel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen