Crisis in Leeuwarden: "Moedeloos is het goede woord"

15 oktober 2016, 11:03

Voor de vijfde keer in zes uitwedstrijden ging SC Cambuur vrijdagavond onderuit in de Jupiler League. De degradant, die de ambitie en de begroting heeft om bovenin mee te draaien, bezet door de 3-1 nederlaag bij FC Den Bosch nu de veertiende positie in de competitie. Trainer Rob Maas was zeer ontdaan na de nieuwe teleurstelling.

Cambuur was veel sterker dan Den Bosch en kwam met 0-1 voor, maar ging wel met 3-1 de bietenbrug op. "Dit is moeilijk voor me. Ik ben hier goed ziek van", reageert Maas, die onder vuur ligt bij de eigen aanhang, tegen VI. "Moedeloos, dat is wel het goede woord. Dit is gewoon ongelooflijk. Ruim een uur was er niks aan de hand. We kregen zes, zeven kansen en scoorden maar een keer. Dan vraag je erom. Bij 1-1 denk je: het zal toch niet weer. En je verliest gewoon met 3-1. Dan kun je tachtig procent balbezit hebben en kans op kans krijgen, maar staat er gewoon weer dat Maas verliest."

De oud-coach van Vitesse, die een aanhanger is van een aanvallende voetbalstijl, is niet van plan zijn tactiek aan te passen. "Wie zegt mij dat ik met defensief voetbal wel win? Wij hebben de spelers om dit te doen, alleen maken we de goals niet. Ik blijf vertrouwen houden, maar we moeten wel een keer punten gaan pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen